۱۳۸۷ دی ۱۱, چهارشنبه
ارسال شده توسط M Tahani در ۱۰/۱۱/۱۳۸۷ ۰۵:۳۵:۰۰ بعدازظهر
سنگسار
|
ارسال شده توسط M Tahani در ۱۰/۱۱/۱۳۸۷ ۰۵:۲۴:۰۰ بعدازظهر
برچسبها: مقاومت ايران مجامع حقوقبشری را به محكوم كردن اجرای حكم سنگسار فراخواند
۱۳۸۷ دی ۱۰, سهشنبه
فراسوی خبر... 11 دی
نرخ پایین سرانه سلامت، کمک به فقر بهداشت و درمان است
زینت میرهاشمی
مخبر کمیسیون بهداشت و درمان مجلس رژیم روز سه شنبه 10 دی از تصویب مبلغ 6 هزار و 500 تومان جهت سرانه درمان برای سال 88 خبر داد. این میزان تعیین شده نسبت به رشد نرخ تورم، افزایش هزینه های زندگی و نیز گرانی کالاهای مصرفی، هیچ خوانایی ندارد و به ناهنجاری بیشتر بهداشت و درمان می انجامد.
بر اساس گزارش خبرگزاری مهر 10 دی، نایب رئیس انجمن پزشکان عمومی نرخ سرانه سلامت کمتر از 15 هزار تومان را رفتن مردم به زیر خط فقر اعلام داشته است.
سطح بهداشت و درمان در ایران به ویژه در شهرهای دور از مرکز و نیز اکثریت روستاها، نامناسب است. کارگران و مزدبگیران با دستمزدهای ناچیز نمی توانند از عهده هزینه های درمان خود و فرزندانشان برایند و طبیعی است که موضوع سلامت تبدیل به موضوع درجه چندم در سبد هزینه های خانوار می گردد. پدیده سلامت و بهداشت مردم برای رژیم جایگاهی ندارد. در حالی که حق بهداشت و درمان مردم جای شایسته در بودجه عمومی ندارد، ثروت کشور توسط رژیم جهت سیاستهای تروریستی در منطقه هزینه می شود. حداقل نرخ سلامت و حداقل دستمزد که هیچ تناسبی با رشد تورم ندارد، باعث تشدید فقر خواهد شد.
ارسال شده توسط M Tahani در ۱۰/۱۰/۱۳۸۷ ۱۰:۳۶:۰۰ بعدازظهر
برچسبها: نرخ پایین سرانه سلامت، کمک به فقر بهداشت و درمان است
حبرگزاري شين هوا
|
ارسال شده توسط M Tahani در ۱۰/۱۰/۱۳۸۷ ۱۰:۳۱:۰۰ بعدازظهر
برچسبها: نیروهای آمریكایی به دولت عراق براى تضمین رفتار انسانی با ساكنان اشرف كمك خواهند كرد
مسعود رجوي - رهبر مقاومت ايران
|
با درود و سلام و با تبریك پیروزی، شما و مریم در اشرف پیروز شدید. گفته بودیم اگر اشرف بایستد، جهان بهایستادگی در برابر دیكتاتوری دینفروش برمیخیزد. اینك اشرف پرشكوه با یاران نستوه در كارزاری بهغایت فشرده و سخت و سنگین سرفراز میشوند. نام ایران و ایرانی و نام شهر شرف و پایداری را در همه جا بهاوج میبرند. از ژنو تا نیویورك و واشينگتن، از كانادا تا استرالیا و ایتالیا، از انگلستان تا فرانسه و آلمان، از سوئد تا نروژ و فنلاند، از بلژیك تا دانمارك و هلند، از یمن تا مصر و لبنان، از اردن تا فلسطین و عراق… این فریاد رسای هر ایرانی و شورای ملی مقاومت ایران، براى آزادی است كه در همه جا طنین میاندازد، میگسترد و ریشه میدواند. از دانشگاهها و كارخانهها تا سلسله جبال البرز. بیچاره آخوندهای افسارگسیخته كه پاسخی جز دشنه و دسیسه و دار نمییابند. بگیر،ببند، بكش، گور خود كنی بهدست خود… از فردای خیزش شیعیان در عراق علیه حاكمان مرتجع در ایران، رژیم پلید آخوندی چنگالها و دندانها تیز كرد. بهگفته خودش، كمر بهقصاص و قتلعام اشرفیان بست. سفلگان و دریوزگان بارگاه ولایت كه در برابر غدّاران و جباران جز تسلیم نیاموختهاند، زانو زدند. با زبانهای گندیده و مسموم و با سوداهای شوم براى اشرفیان، بهمجاهدان آزادی تاختند. بهجای جلاد، ”بیدنده و ترمز“ قربانی را هدف قرار دادند و بهجای ظالم ،سنگ را بهمظلوم زدند. بگذار در ساحل امن، در هاون رژیم آب بكوبند تا در هزارتوی خفت و ذلت و در عقدههای فرومایگی و حقارت بپوسند. هیهات كه 6سال پیش، در محرّم حسینی،گفته بودیم كه «وقتی دیو تنوره میكشد، وقتی كه دژخیم سر از پا نمیشناسد، رمز ماندگاری و اعتلا، كلمه فداست… مجاهدین از بنیانگذارانشان تا اعضا و هوادارانشان در تمام ایران و در سراسر جهان این درس را بهخوبی آموختهاند كه تاریخ خلق و میهن خود را چگونه بنویسند. هیچ كس بیش از ما بهخطراتی كه از هر سو ما را در بر گرفته، احاطه و اشراف ندارد. اما عزم جزم كردهایم تا اگر زمانه صد بار از این هم خطیرتر و پرفتنهتر باشد، با تأسی بهپیشوای آرمانیمان، درسهای جدیدی از مقاومت و ایستادگی عرضه كنیم». خوشا اشرفیان صدیق و پاكباز و سرداران و سالارانی كه غزلخوانان، دست افشان و پاكوبان، درس بزرگ مقاومت و ایستادگی عرضه كردند. یا لیتنی كنت معكم… و خوشا یاران و همچنین پشتیبانان بدون مرز عدالت و حرّیت بشری كه در كارزاری شگفت و ستایشانگیز، با ”فانوس“ رنج و خون مردم ایران و فرزندان رشید آنان در چهارگوشه جهان بر سر میدانها و خیابانها «جار كشیدند» و غیرممكن را ممكن ساختند.
در میان پرده خون، عشق را، گلزارها عاشقان را با جمال عشق بىچون، كارها عقل گوید: شش جهت، حّد است و بیرون راه نیست عشق گوید: راه هست و رفتهام من، بارها
مسعود رجوی.
ارسال شده توسط M Tahani در ۱۰/۱۰/۱۳۸۷ ۱۰:۲۰:۰۰ بعدازظهر
برچسبها: پیام رهبر مقاومت بهایستادگان شهر شرف و یاران ایستاده در تحصن
۱۳۸۷ دی ۹, دوشنبه
فراسوی خبر... 9 دی
شبح مرگ بر فراز تهران
لیلا جدیدی
آقای خامنه ای بهتر است پیش از شکایت از "نقض حقوق بشر" و اعلام عزای عمومی به خاطر "کشتار در غزه"، یک عزای عمومی نیز برای همدردی با "مملکت اسلامی" خود اعلام کند و به محکومیت جنایت سرمایه داران و رووسای موسسات زیر نظر ولایت خود بپردازد که شبح مرگ را بر فراز تهران گسترده اند.
آمارهای رسمی نشان میدهد که سالانه به طور متوسط نزدیک به 10هزار نفر بر اثر آلودگی هوا در تهران جان خود را از دست میدهند. در این رابطه، سازمان ملل نیز در یک گزارش ضمن هشدار نسبت به آلودگی هوا، تهران را از جمله خطرناک ترین شهرهای جهان معرفی کرده است.
مدیر پیشگیری از "جرم" دادستانی با اعلام تشکیل کمیته بررسی آلودگی هوای تهران تلاش می کند "جرم" بی لیاقتی خود و اربابانش را تنها بر گردن "مسولان ذیربط " بیاندازد. این در حالیست که عملکرد او و سازمانهای "ذی ربط" که شامل ١٨ دستگاه از جمله وزارت صنایع، نفت، بهداشت، نیرو، جهاد كشاورزی می شود در كاهش آلودگی هوا حتی متناسب با قانونی که 13سال قبل به تصویب رسیده نیز نبوده است.
وضعیت آلودگی هوا که سال پیش فرا تر از استاندار بود، اکنون سه برابر وخیم تر شده است. به گفته "مسوولان" رژیم، روزانه 2 میلیون تن آلودگی وارد هوای تهران می شود که بیشترین آن "منو اکسید" است. کارشناسان می گویند که خودروها و کارخانجات صنعتی حاشیه تهران عامل ۸۰ درصد آلودگی شهر هستند. ، تنها یک میلیون و 800 هزار خودرو استاندارد و بقیه فاقد استاندارد هستند که به اندازه 41 میلیون خودرو آلودگی ایجاد میکنند.
وجود كارخانه ها و صنایع در شهرهای بزرگ به ویژه تهران و از همه مهم تر تامین نشدن اعتبار طرحهای كاهش آلودگی هوا در ٨ شهر بزرگ كشور، شماره کردن صدها هزار خودرو به طور سالانه و فرستادن آنها به خیابانهای شهر تهران که جمعیت آن به 17 میلیون رسیده به منظور سرازیر کردن پول به جیب سرمایه داران مکتبی، هجوم مردم فقیر روستایی و در جستجوی کار به تهران و سرمایه گذاری بی رویه دولت در این شهر نمونه هایی هستند که نشان از بی کفایتی و بی توجهی حکومت نسبت به آلودگی هوا و جان مردم ساکن پایتخت دارد.
به گفته کوشندگان محیط زیست و پزشکان، آلودگی هوای تهران سبب بروز بیماریهای روانی، عقب افتادگی کودکان و ناهنجاری در رفتار جامعه نیز می شود.
10 هزار نفر قربانی آلودگی هوا برای آیت الله خامنه ای موضوعی برای "عزا" گرفتن به حساب نمی آید. زیرا در این صورت او مجبور است نه فقط به قبر کنی برای "حق مسلم" تنفس هوا بلکه، دفن بسیاری حقوق بدیهی دیگر مردم نیز صحه بگذارد.
ارسال شده توسط M Tahani در ۱۰/۰۹/۱۳۸۷ ۰۱:۳۲:۰۰ بعدازظهر
برچسبها: شبح مرگ بر فراز تهران
خبرهای سراپا دروغ رژیم آخوندها، فرافكنيهای یك رژیم غرقه در بحران است 2:09:42 AM 1387/10/9
شوراي ملي مقاومت ايران
|
ارسال شده توسط M Tahani در ۱۰/۰۹/۱۳۸۷ ۰۱:۲۲:۰۰ بعدازظهر
برچسبها: خبرهای سراپا دروغ رژیم آخوندها، فرافكنيهای یك رژیم غرقه در بحران است
باراك اوباما
|
ارسال شده توسط M Tahani در ۱۰/۰۹/۱۳۸۷ ۰۱:۲۰:۰۰ بعدازظهر
برچسبها: باراك اوباما ایران تحت حاكمیت آخوندها را یكی از مناطق مشكل آفرین جهان ناميد
جشن پيروزى شهر اشرف - آرشيو
|
ارسال شده توسط M Tahani در ۱۰/۰۹/۱۳۸۷ ۰۱:۱۷:۰۰ بعدازظهر
برچسبها: مجاهدان اشرف همراه با متحصنان ژنو پيروزى اشرف را جشن گرفتند
برج آزادي
|
سفارت آمریكا در بغداد در یك بیانیه رسمی اعلام كرد: نیروهای آمریكایی، حضور خود را در قرارگاه اشرف حفظ خواهند كرد و به كمك كردن به دولت عراق در اجرای تضمین رفتار انسانی با ساكنان قرارگاه، ادامه خواهند داد. دولت عراق به دولت آمریكا تضمینهای مكتوبی در خصوص رفتار انسانی با ساكنان اشرف بر طبق قانون اساسی عراق، قوانین و التزامات بینالمللى، داده است. دولت آمریكا و دولت عراق با سازمانهای ذیربط بینالمللى كار خواهند كرد تا به ساكنان قرارگاه براى یك آینده امن كمك نمایند. سفارت ایالات متحده آمریكا در بغداد، براى رفع ابهام از اظهارات متناقض در رسانههای عربی و ایرانی، به روشنگری درباره تضمینهایی كه از دولت عراق در مورد رفتار انسانی با ساكنان اشرف دریافت نموده مبادرت كرد و باقی ماندن نیروهای آمریكایی در جنب قرارگاه اشرف را در نقش پشتیبانی و نظارت، در یك بیانیه رسمی مورد تأكید قرار داد.
بیانیه سفارت ایالات متحده درباره انتقال مسئولیت حفاظت قرارگاه اشرف عراق-سفارت ایالات متحده 28دسامبر2008 با خاتمه اختیارات ناشی از قطعنامه شورای امنیت ملل متحد براى نیروهای ائتلاف در عراق، دولت این كشور، مسئولیت حفاظت قرارگاه اشرف و ساكنان آن را از اول ژانویه 2009 برعهده خواهد گرفت. در این چهارچوب، انتقال مسئولیت حفاظت از نیروهای ائتلاف به نیروهای امنیتی عراق در اول ژانویه 2009 به مورد اجرا درخواهد آمد. نیروهای آمریكایی، حضور خود در قرارگاه اشرف را حفظ خواهند كرد و به كمك كردن به دولت عراق در اجرای تضمین رفتار انسانی با ساكنان قرارگاه اشرف، ادامه خواهند داد. دولت عراق به دولت آمریكا تضمینهای مكتوبی در خصوص رفتار انسانی با ساكنان قرارگاه اشرف طبق قانون اساسی عراق و قوانین و التزامات بینالمللى، داده است. در سپتامبر2008، دولت عراق بهطور علنی تصدیق نمود كه با ساكنان قرارگاه اشرف بهطور انسانی رفتار خواهد كرد. دولت آمریكا از طریق سفارت خود در عراق و از طریق نیروهای نظامی حاضر بر طبق موافقتنامه دوجانبه جدید امنیتی، به كار براى اطمینان از یك انتقال آرام براى ساكنان قرارگاه ادامه خواهد داد. دولت آمریكا و دولت عراق با سازمانهای ذیربط بینالمللى كار خواهند كرد تا به ساكنان قرارگاه براى یك آینده امن كمك نمایند. دولت آمریكا مجاهدین خلق را یك سازمان تروریستی خارجی نامگذاری كرده است.
ارسال شده توسط M Tahani در ۱۰/۰۹/۱۳۸۷ ۰۱:۱۱:۰۰ بعدازظهر
برچسبها: بیانیه رسمی سفارت آمریكا در بغداد درباره تضمین حفاظت اشرف
۱۳۸۷ دی ۸, یکشنبه
گاردين
|
ارسال شده توسط M Tahani در ۱۰/۰۸/۱۳۸۷ ۰۱:۰۱:۰۰ بعدازظهر
برچسبها: روزنامه گاردین خواستار محاكمه پاسدار احمدی نژاد در دادگاه لاهه شد
فراسوی خبر... 8 دی
لگام برای هیاتها، زین برای سربازان پیاده
منصور امان
کُدام سوار اجازه دارد زین باورهای مذهبی را بر پُشت سربازان پیاده "نظام" بگُذارد؟ این پُرسشی است که در آستانه فرا رسیدن فُرصت سُنتی مُحرم، گرایشهای اصلی باند ولی فقیه را به خود مشغول ساخته است.
اطلاعیه تهدید آمیز نیروی انتظامی خطاب به هیاتهای مذهبی، دامنه و حساسیتی که کشمکش مزبور یافته و اینک با وارد کردن ابزارهای قهری حُکومتی به پیش بُرده می شود را آشکار می کُند. محافل مزبور که به گُفته سرکرده نیروی انتظامی تهران شُمار آنها فقط در پایتخت به 8 هزار عدد می رسد، افزوده بر ایفای نقش به عُنوان بازوی غیر رسمی دستگاه های اطلاعاتی، امنیتی و نظامی، مُهمترین مراکز سربازگیری آنها نیز به حساب می آیند.
هنگامی که در سال 84 باند ولی فقیه توانست در جریان انتخابات ریاست جمهوری با سازماندهی این محافل و به خدمت گرفتن توان بسیج گرانه آنها، باندهای رقیب خود را از صحنه حذف کُند، شبکه ی مزبور در تعیین موازنه قُدرت اهمیت چشم پوشی ناپذیری یافت.
با تلاشی باند ولی فقیه به گرایشهای رقیب، کوشش برای مهار این محافل که زیر کُنترُل گرایش نظامی – امنیتی دولت قرار دارند نیز آغاز گردید. این تدبیر که از سوی گرایش راست سُنتی باند "آقا" اندیشیده شُده، به بهانه ی مُبارزه با "خُرافات"، "ابتذال" و "انحراف از اسلام"، به سوی تصفیه ی منبع مُشترک قُدرت خود و هماوردان اش خیز برداشته است.
گُسیل نیروی انتظامی برای اجرایی کردن این هدف، صف آرایی سیاهی لشگرهای دو باند در فُرصت مُحرم را در پی دارد تا آنچه که جنگ سالارها زیر "خیمه نظام" آغاز کرده اند را به گرداگرد آن گُسترش دهد.
ارسال شده توسط M Tahani در ۱۰/۰۸/۱۳۸۷ ۰۷:۰۸:۰۰ قبلازظهر
برچسبها: لگام برای هیاتها، زین برای سربازان پیاده
تحصن حاميان مقاومت در بلژيك
|
ارسال شده توسط M Tahani در ۱۰/۰۸/۱۳۸۷ ۰۷:۰۳:۰۰ قبلازظهر
برچسبها: حاميان مقاومت در بروكسل، علیه قانونشكنی شرمآور شورای وزیران اعلام تحصن كردند
۱۳۸۷ دی ۶, جمعه
فراسوی خبر .... شنبه 7 دی
شعار قلابی پرداخت «یارانه ها»
زینت میرهاشمی
سرنوشت پرداخت نقدی «یارانه» به خانواده های کم درآمد، به سرنوشت شعار بردن نفت به خانه های مردم پیوست. همزمان با نزدیک شدن نمایش انتخاباتی، شعار پرداخت کمک نقدی، از طرف احمدی نژآد، پوچ شد و فریبکاری وی را برملا کرد.
برخی از سوبسیدها روی مایحتاج اولیه برداشته شد و در ماههای اخیر قیمت کالاهای مصرفی مردم رشد صعودی داشته است. دولت برای جلوگیری از اعتراضهای مردمی در برابر سخت تر شدن شرایط زندکی و نیز افزایش بهای کالاها، گنجاندن طرح پرداخت کمک نقدی در برنامه اقتصادی را اعلام کرد. بدین منظور فرمهایی توسط دولت در میان خانواده ها پخش شد که با عدم استقبال مردم روبرو شد. هنگامی که احمدی نژاد از این شعار دم می زد هر بشکه نفت خام نزدیک به 150 دلار رسیده بود و امروز که نفت به حدود 34 دلار رسیده است، شعارش را پس می گیرد. اما موضوع «یارانه ها» تاثیر مستقیمی بر افزایش بهای کالاهای مردمی داشته است.
در هفته گذشته قرار بود که این طرح به مجلس رژیم برده شود. روز پنجشنبه 6 دی، لاریجانی از منتفی شدن اجرای طرح «یارانه ها» خبر داد. این گونه شعارها فقط مصرف نمایشی دارد که باندهای مختلف حکومتی برای فریب مردم به کار می برند.ارسال شده توسط M Tahani در ۱۰/۰۶/۱۳۸۷ ۰۴:۵۸:۰۰ بعدازظهر
برچسبها: شعار قلابی پرداخت «یارانه ها»
-
|
ارسال شده توسط M Tahani در ۱۰/۰۶/۱۳۸۷ ۰۴:۵۳:۰۰ بعدازظهر
برچسبها: شهناز غلامی روزنامه نگار آذربایجانی، دست به اعتصاب غذا زد
دعاي حاميان مقاومت در شب ميلاد حضرت عيسي مسيح(ع)
|
ارسال شده توسط M Tahani در ۱۰/۰۶/۱۳۸۷ ۰۴:۱۲:۰۰ بعدازظهر
برچسبها: حامیان مجاهدین، در شب میلاد مسیح(ع) در دو كلیسای بزرگ پاریس
۱۳۸۷ دی ۵, پنجشنبه
فراسوی خبر .... آدینه 6 دی
خط و نشان کشیدن فرمانده سپاه برای دانشجویان
جعفر پویه
محمد علی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران روز گذشته (پنجشنبه) در نشست پایانی "هم اندیشی مسوولان بسیج دانشجویی" که در محل سفارت سابق آمریکا برگزار شد، خطوط جدید دستورات رژیم برای بسیج دانشجویی را بیان کرد. او در این سخنرانی گفت: "حال و هواي دانشجويی حال و هوای خاصی است كه اگر در جهت صحيح خود هدايت شود، بزرگترين فوايد را براي نظام، مردم و كشور دارد." او در ادامه گفت: "نكته حائز اهميت اين است كه بسيج دانشجويی در هر مقطع زماني بايستی تكليف و وظيفهاش را در قبال انقلاب اسلامی و نظام درك و به آن عمل كند." او به صراحت بسیج دانشجویی را کارگزار رژیم در دانشگاه ها اعلام کرد و با توجه به جوی که در دانشگاه ها وجود دارد، غیر مستقیم گله های بسیجی را برای حمایت از رژیم به انجام وظیفه و تکلیف که همان حمله و اوباشگری در دانشگاه هاست فراخواند. او همچنین گفت: "میخواهيم زمينهای ايجاد كنيم كه اگر نياز شد، بسيج دانشجويی به اقداماتي مشابه 13 آبان دست بزند." منظور پاسدار جعفری از "اقداماتی مشابه 13 آبان" همان گروگانگیری دیپلماتهای آمریکایی است که بیشترین زیان را تاکنون به منافع ملی مردم ایران وارد کرده است. به ظاهر سیاست گروگانگیری و باجخواهی که توسط رژیم در داخل کشور و توسط عوامل وابسته به آن در خارج کشور هدایت شده است، به مذاق فرماندهان امنیتی – نظامی خوش آمده است و هنوز فکر می کنند که قادر به تکرار چنین حرکاتی هستند. او درحالی این وعده ها را به اوباش بسیجی می دهد که نارضایتی عمومی مردم از رژیم در همه عرصهها به بالاترین سطح خود رسیده است و رژیم هر روزه با برگزاری مانورهای نمایش قدرت گله های مسلح خود، سعی دارد تا جو رعب و وحشت را بر کشور حاکم کند. تشویق بسیج دانشجویی به اجرای تکلیف و وظیفه نیز چیزی نیست جز اقدام به سرکوب فعالان دانشجویی زیرا او می گوید: "مخالفت با دولتها و افشاگری یکی از عادتهای دانشجویان بوده است اما عادت به مخالفت راه درستی نیست و باید شکسته شود." آزادی خواهی و عدالت جویی دانشجویان دانشگاه ها را به "عادت به مخالفت" تقلیل دادن و وادار کردن بسیجیها به شکستن این عادت به نام انجام وظیفه و تکلیف، دم خروسی است که از پشت این کلمات آشکارا پیداست. هرچند او پشت گرمیای نیز به بسیجیها بدهد و بگوید: "سپاه استانها موظف به حمايت و پشتيبانی از ناحيه بسيج دانشجويی و بسيج دانشجويی دانشگاههاست." گفته ها و پشت گرمیهای فرمانده سپاه کل سپاه پاسداران در این همایش به بسیجیها نشان از درماندگی رژیم در مقابل دانشجویان آزادیخواه و مبارزی دارد که دولت امنیتی – نظامی را در اجرای رسالت اش یعنی، حاکم کردن جو پادگانی در دانشگاه ها ناکام کرده اند.
ارسال شده توسط M Tahani در ۱۰/۰۵/۱۳۸۷ ۰۶:۱۸:۰۰ بعدازظهر
صلیبسرخ بينالمللى اعلام كرد، «آمریکا و عراق مسئول جان مجاهدین هستند» 11:47:47 AM 1387/10/5
صليب سرخ
|
ارسال شده توسط M Tahani در ۱۰/۰۵/۱۳۸۷ ۰۶:۰۷:۰۰ بعدازظهر
برچسبها: صلیبسرخ بينالمللى اعلام كرد، «آمریکا و عراق مسئول جان مجاهدین هستند»
وزارت خارجه آمریكا
|
ارسال شده توسط M Tahani در ۱۰/۰۵/۱۳۸۷ ۰۶:۰۳:۰۰ بعدازظهر
برچسبها: وزارت خارجه آمریكا بر التزام دولت عراق نسبت به اعضاء سازمان مجاهدين خلق تاكيد كرد
۱۳۸۷ دی ۴, چهارشنبه
پیام رئیس جمهور برگزیده مقاومت به مناسبت سالروز تولد حضرت عیسی مسیح (ع) و آغاز سال نو میلادی
ارسال شده توسط M Tahani در ۱۰/۰۴/۱۳۸۷ ۰۸:۴۲:۰۰ بعدازظهر
برچسبها: پیام رئیس جمهور برگزیده مقاومت به مناسبت سالروز تولد حضرت عیسی مسیح (ع) و آغاز سال نو میلادی
فراسوی خبر ... پنجشنبه 5 دی
اعدامهای دستجمعی قتل عام در ابعاد کوچک
جعفر پویه
رژیم ددمنش و آدمکش جمهوری اسلامی روز گذشته 9 نفر را در زندان مخوف اوین به دار آویخت. این درحالی است که در هفته گذشته نیز 5 نفر را در شهر قم به دار آویخته است. سیستم قضایی رژیم آدمکش ولایت فقیه که بر اساس قوانین عهد بادیه نشینی دادگاه های خود را تشکیل می دهد، در عمل آدمکشی و قتل متهمان را با دست آویز قرار دادن احکام مذهبی قصاص توجیه می کند. قتل آگاهانه و جانشین کردن انتقام به جای اجرای عدالت و کینه کشی و واگذار کردن زندگی و مرگ یک انسان به عهده اولیای دم، کاری است که سیستم قضایی رژیم اسلامی انجام می دهد. با این کار آنها بار اخلاقی و اجتماعی این گونه آدمکشیها را به گردن کسانی می گذارند که در پرونده از آنان با عنوان "اولیای دم" نام برده می شود. اگر اینگونه قضاوت و دادخواهی مجاز باشد، چه نیازی به دم و دستگاه عریض و طویل قضاییه است؟ چنین رویه ای که ارتکاب به قتل آگاهانه و عمدی با حمایت و پشتیبانی دستگاه پلیسی رژیم توسط شخص دیگری انجام می گیرد، می تواند در هر مکان و یا جای دیگری بدون وجود این همه دم و دستگاه عریض و طویل هم اجرا شود. رژیم جمهوری اسلامی با حاکم کردن قوانین مذهبی بر دادگاه های عمومی و تبدیل دادخواهی و اجرای عدالت به کینه کشی و انتقام جویی در پناه دستگاه قضایی خویش، در عمل به یکی از جنایتکار ترین سیستمهای قضایی جهان تبدیل شده است. قتل و آدم کشی رویه پایوران رژیم جمهوری اسلامی است. اگر چه بخشش یا مرگ محکوم را به عهده اولیای دم می گذارد اما بدیهی است که در انتها این سیستم جنایتکار آنهاست که اجازه آدمکشی را صادر می کند. در هفته گذشته بنا به گفته مصطفا برزگر گنجی، دادستان عمومی و انقلاب قم دو نفر از اعدام شدگان به اتهام مواد مخدر، دو نفر به اتهام تجاوز و یک نفر به دلیل ادعای امامت به چوبه دار سپرده شده است. در سیستم قضاییای که متهمان دستگیر شده در زمان بازجویی تحت فشارهای شدید و غیر انسانی قرار می گیرند و از حضور وکیل آنها جلوگیری می شود و در نهایت وکیل تنها در روز محکمه و به طور صوری در دادگاه حضور دارد، چگونه می توان ادعاهای دم و دستگاه آدمکشی را در مورد افراد محاکمه شده باور کرد؟ در ثانی این چگونه دادگاهی است که کسی را تنها به جرم ادعای امام بودن به چوبه دار می سپارد و از کرده خود نیز شرم نمی کند؟ اعدامهای جمعی رژیم جمهوری اسلامی حکم قتل عام در اندازه کوچک را دارد. این رژیم به طور پیوسته محکومین دادگاه های غیر انسانی خود را به صورت دستجمعی به چوبه دار می سپارد. این قتلهای جمعی باید از سوی همه مجامع بین المللی و وجدانهای آزاد و انسانهای ترقیخواه محکوم گردد. یابد جلو دستگاه آدمکشی رژیم ولایت فقیه را گرفت. این رژیم با نصیحت و درخواست دست از رویه غیر انسانی خود برنمی دارد. برچیدن بساط این رژیم آدمکش و ضد انسان تنها راه جلوگیری از اعدامهای دستجمعی و قتل و کشتار محکومین بیدادگاه های غیر انسانی ولایت فقیه است.ارسال شده توسط M Tahani در ۱۰/۰۴/۱۳۸۷ ۰۷:۴۰:۰۰ بعدازظهر
برچسبها: اعدامهای دستجمعی قتل عام در ابعاد کوچک
شان مك كورمك
|
ارسال شده توسط M Tahani در ۱۰/۰۴/۱۳۸۷ ۰۷:۳۱:۰۰ بعدازظهر
برچسبها: شان مك كورمك بر حقوق ساكنان اشرف بر طبق استانداردها و كنوانسیونهای بینالمللى
مريم رجوي رئيس جمهور برگزيده مقاومت ايران
|
ارسال شده توسط M Tahani در ۱۰/۰۴/۱۳۸۷ ۰۷:۲۵:۰۰ بعدازظهر
برچسبها: خانم مريم رجوى میلاد عیسی مسیح, سال نو میلادی
۱۳۸۷ دی ۳, سهشنبه
سرکوب، آزار، پرونده سازی، دستگیری، شکنجه و محاکمه فعالان کارگری در ایران را به شدت محکوم می کنیم.
تغییر قانون کار به زیان کارگران و مزدبگیران
زینت میرهاشمی
قانون کاری که توسط مجمع تشخیص مصلحت رژیم در 29 آبان 1369، تصویب شد تا کنون به نفع کارفرمایان و دولت به مثابه کارفرمای بزرگ پیش رفته است. با پیش برد خصوصی سازی در 80 درصد صنایع که منجر به نابودی بخشهای تولیدی سابقه دار شد، تغییر این قانون در نهادهای حکومتی مورد بحث است. حکومت برای جذب سرمایه های خارجی، حمایت بیشتر از سرمایه داران و پیش برد سیاستهای نئولیبرالیستی، که خصوصی سازی جزئی از آن است، در جهت تغییر قانون کار به نفع سرمایه داران است. هر گاه که تغییر قانون کار طرح شده است، کارگران و مزدبگیران به شدت اعتراض کرده اند. شرایط را طوری بر نیروی کار سخت می کنند که بخش مهمی از اعتراضهای کارگری بر سر حفظ شرایط و جلوگیری از بدتر شدن وضعیت کاری انجام می شود.
خصوصی سازی که به بهانه ایجاد کار و باروری تولید به دستور ولی فقیه صورت گرفته است به ناامنی کار، بحران در بخشهای تولیدی، تعطیلی و نیز افزایش بیکاری انجامید. خصوصی سازی در حقیقت به جابه جایی سرمایه در وابستگان حکومتی، و ایجاد رانت خواران شده است. خصوصی سازی که می توان به آن اقتصاد شبه دولتی گفت زیانهای زیادی بر وضعیت معیشتی کارگران و نیز بر اقتصاد کشور وارد کزده است.
طرح تحول اقتصادی که احمدی نژاد آن را مطرح کرده موجب مخالفت پایوران رژیم هم قرار گرفته است. البته هراس آنها از گسترده شدن اعتراضهای کارگری است. رئیس کمیسیون انرژی مجلس رژیم در رابطه با طرح «تحول اقتصادی» احمدی نژاد «هشدار» داده است. حمید رضا کاتوزیان گفته است:«ممکن است با برخی اعتصابات اجتماعی مواجه شویم، از این رو اصلاح طرح تحول اقتصادی پیش از اجرای آن الزامی است.» (سرمایه 18 آذر)
در ماه گذشته یک بند به ماده 21 فانون کار اضافه شده است. بر اساس این بند، دست کارفرمایان برای اخراج کارگران و لغو قرارداد کار بیشتر باز خواهد بود. بر اساس بند (ز) کافرمایان می توانند در صورت کاهش تولید و یا نیاز به تغییرات ساختاری به قراردادهای کار خاتمه دهند. بر اساس گزارش رسانه های حکومتی، این بند در جلسه ای با حضور «فقهای شورای نگهبان، وزیران و کارشناسات و روسای کمیسیونها مربوطه از دولت و مجلس رژیم طرح و به تصویب رسیده است.»
هر ساله حداقل دستمزد توسط شورای عالی کار تعیین می شود. این حداقل دستمزد از آنجایی که با سبد هزینه کارگران و مزدبگیران و نیز رشد تورم خوانایی نداشت، هیچگاه به بهبود وضعیت زندگی کارگران و مزدبگیران کمکی نمی کرد. طرح تحول اقتصادی احمدی نژاد، در نظر دارد که حتا این مقدار ناچیز افزایش دستمزد را از برنامه حذف کند. این طرح به بهانه این که با افزایش دستمزدها، بهای کالاها افزایش پیدا می کند، حذف افزایش دستمزد را مطرح می کند یا به عبارتی «تعیین حداقل دستمزد» را از برنامه حذف کند. احمدی نژاد فریبکارانه در ازای آن «یارانه های مستقیم» را طرح می کند. بحث یارانه ها که قرار بود در مجلس مطرح شود به تعویق افتاده است. این سیاست دست گارفرمایان را برای خرید نیروی کار به هر قیمتی باز می گذارد. با توجه به بیکاری فزاینده و گستردگی قراردادهای کار موقت، عدم تعیین حداقل دستمزد استثمار کارگران و مزدبگیران را شدیدتر می کند. از طرفی دیگر «یازانه» ها امری ناممکن و در صورت اجرا متغیر است. کارگران و مزدبگیران حق خود را می خواهند نه یارانه ای که شکل صدقه دارد و هیچ جایگاه مشخصی در سبد هزینه زندگیشان نمی تواند داشته باشد. از هنگامی که بحث قطع سوبسیدهای دولتی روی برخی کالاها و نیز ارائه یارانه ها مطرح شده است، قیمت کالاها رشد سرسام آور داشته است. بهای مواد خوراکی در ماه گذشته بین 30 تا 100در صد افزایش داشته است.
روز 26 آذر تعدادی از تشکلهای کارگری طی فراخوانی با عنوان «افزایش دستمزدها و برخورداری از یک زندگی انسانی حق مسلم ماست» خواهان امضای طومار از طرف کارگران شدند. اسامی تشکلهایی که این فراخوان را امضا کرده اند چنین است:
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه – اتحادیه آزاد کارگران ایران – سندیکای کارگران کشت و صنعت نیشکر هفت تپه - انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه –کارگران شرکت ریسندگی پرریس– کارگران کارخانه شاهو– کارگران فرش غرب بافت و جمعهایی از کارگران:
عسلویه – شرکت صتایع فلزی - لوله و پوشش سلفچگان- لاستیک البرز- نورد لوله و پروفیل ساوه- شرکت مکان سازان - پتروشیمی پلی اتلین سنگین کرمانشاه- کارخانه فرامان صنعت - کارخانه اخگر گاز - شرکت سیم کابل - آجر پزی شیل سنندج – کارخانه نیر پارس - گونی بافی سما - شرکت آجین سازه - کارخانه فراساز - صنایع شیمیائی اصفهان LAB - پتروشیمی اصفهان و جمعهایی از کارگران ساختمانی
حداقل دستمزد باید بر اساس نرخ تورم (در شرایط کنونی 30 درصد) و متوسط هزینه یک خانواده 5 نفری برای یک زندگی انسانی تامین شود. این حداقل خواست کارگران است که در شورای عالی کار بدون حضور نمایندگان واقعی کارگران هرگز مورد توجه قرار نمی گیرد. کارگران و مزدبگیران ایران در چنین شرایط اسفبار که زندگی آنها به تباهی کشیده می شود دست از مبارزه بر نمی دارند.
برخی از مهمترین حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در آذر ماه 1387
*نزدیک به 500 تن از کارگران شرکت لاستیک سازی البرز روز چهار شنبه 6 آذر در مقابل دفتر این شرکت نزدیک میدان ونک تهران تجمع اعتراض آمیز کرده اند.
به گزارش البرز تجمع کارگران سبب ایجاد ترافیک در خیابانهای اطراف این شرکت شد.
*روز پنج شنبه 7 جمعی از کارگران شرکت لولهسازی لوشان که چندین ماه است در پروژه لولهگذاری در بندر انزلی مشغول به کار هستند در اعتراض به عدم پرداخت دستمزد، حق بیمه و عدم ارسال لیست بیمه به سازمان تأمین اجتماعی دست به اعتصاب زدند.به گزارش آژانس ايران خبر این کارگران با اعتصاب خود خواهان رسیدگی و پاسخگویی مدیران این شرکت به مطالبات برحقشان شدند.
*روز شنبه 9 آذر کارخانه صنايع فلزي 2 ايران به طور ناگهاني تعطیل و 350 تن از کارگران اين واحد توليدي و بيكار شدند. كارگران در برابر تصميم مديريت مقاومت كرده و همچنان در كارخانه حضور مي يابند.
به گزارش ايلنا، كارگران اين واحد صنعتي سه ماه حقوق معوقه و عيدي و پاداش سال هاي گذشته خود را دريافت نكرده اند.
عليرضا بيانالحق، مديرعامل كارخانه صنايع فلزي ايران دليل اصلي تعطيلي اين واحد را مشكلات اقتصادي دانست و گفت، با وجود مصوبه هيئت دولت درخصوص پرداخت تسهيلات به كارخانه صنايع فلزي هنوز هيچ تسهيلاتي از سوي بانكها پرداخت نشدهاست.
*کارگران اخراجی شرکت پرریس سنندج روز شنبه 9 آذر یک بار دیگر در اعتراض به مقاومت کارفرمای کارخانه برای اجرای رای بازگشت کارگران به در محل اداره کار استان در سنندج تجمع کردند.
*بيش از هزار نفر از كارگران شركت ذوب آهن اصفهان كه بيشتر آنها را بازنشستگان اين شركت هستند، صبح روز سه شنبه 12 آذر در جاده زرينشهر ـ اصفهان تجمع اعتراضآميزي كردند.
به گزارش تابناك علت اصلي اعتراض بازنشستگان، نحوه پرداخت حقوق و نيز برخي مسائل معيشتي آنان بوده است.
*روز یک شنبه 17 آذر 120 تن كارگران كارگر صنايع شيميايي ساري در مقابل تامين اجتماعي استان تجمع اعتراضی كردند.
به گزارش ايلنا كارگران اين واحد صنعتي هشت ماه حقوق دريافت نكرده اند و اين در حالي است كه اين واحد هيچ گونه مشكل اقتصادي ندارد.
*به گزارش جوانرود نیوز جمعی از کارگران کارخانه پارچه بافی «کرپ ناز» کرمانشاه در اعتراض به عدم پرداخت 5 ماه دستمزدهای معوقه خود در روز سه شنبه 20 آذر اقدام به اعتصاب نمودند.
کارگران در جریان اعتصاب 3 تن را به عنوان نماینده خود انتخاب و اعلام نمودند که نمایندگان قبلی که از سوی کارفرما به آنان تحمیل شده را قبول ندارند.
*پس از گذشت چهار ماه از پرداخت نكردن حقوق كاركنان و كارگران شهرداري خرمشهر، روز 20 آذر شمار زيادي از كارگران شهرداري اين شهر، با دست كشيدن از كار و نيز تجمع در برابر شهرداري، خواستار رسيدگي به وضعيت خود شدند.
به نوشته تابناک خرمشهر و آبادان پس از گذشت بيش از بيست سال از بازسازي پس از جنگ، با وضعيت اسفناك فقر، بيكاري و نبود بهداشت دست و پنجه نرم ميكند.
*بنا بر گزارش خبرنگار آژانس ايران خبر ,روز دوشنبه 25 آذر بیش از 300 تن از کارگران لاستیک البرز برای رسیدن به حقوق صنفی شان مقابل کارخانه واقع در ايلام شهر تجمع کردند.
*به گزارش فعالان حقوق بشر در ایران از ساعت ۱۵ روز 27 آذر بیش از ۱۰۰۰ نفر از کارگران شرکت لوله سازی اهوز در شرایطی که احمدی نژاد در این استان میباشد در اعتراض به سیاستهای غلط دولت روبروی استانداری خوزستان دست به تجمع زدند.
کارگران معترض مسیر ۵ کیلومتری کارخانه تا استانداری را با پای پیاده به دلیل عدم حمایت مدیران شرکت در به اختیار گذاشتن وسائل نقلیه پیمودند. این کارگران در حین راهپیمایی شعار «زندگی حق مسلم ماست را فریاد می زدند»
این تجمع به دلیل افزایش نیروهای انتظامی و امنیتی در ساعت ۱۷:۳۰ به پایان رسید
*داود رضوی عضو هیات مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه که در جریان اعتراضهای کارگری شرکت واحد در سال ١٣٨٤ دستگیر و پس از تحمل زندان با قید کفالت آزاد شده بود در بیدادگاه رژیم با اتهام اقدام علیه امنیت عمومی به ١٢ ماه زندان که به مدت ٣ سال به حالت تعلیق در آمده محکوم شده است.
تلاش کارگران طرح نیشکر هفت تپه برای کسب حقوقشان
اعضای هیات مدیره سندیکای کارگران طرح نیشکر هفت تپه در ابتدای ماه گذشته مطلع شدندکه ۵ تن از اعضای سندیکا به نامهای آقایان علی نجاتی، فریدون نیکو فرد، جلیل احمدی، قربان علی پور و محمد حیدری مهر برای روز 30 آذر به بیدادگاه انقلاب دزفول فرا خوانده شدند. این کارگران به خاطر اعتراضها و اعتصابهای کارگری درسال گذشته درچند نوبت بازداشت و اکنون با قرار وثیقه ده میلیون تومانی آزاد هستند.
به گزارش سلام دمکرات، روز جمعه 15 آذر کمیته پیگیری ایجاد تشکلهای آزاد کارگری
طی اطلاعیه ای همبستگی خود را با کارگران این شرکت اعلام کرد.
روز سه شنبه 20 آذر جلسه هيات مديره سنديكاي كارگران هفت تپه با شرکت اعضای هیات مدیره و اعضای علی البدل و بازرسان برگزار گردید و درباره موارد مختلفی از قبیل ساماندهی کمسیون خزانه داری و انتشار خبرنامه هفت تپه و... تصمیم گیری شد.
روز 25 آذر سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه بیانیه ای با عنوان «محاکمه کارگران نیشکر هفت تپه را محکوم می کنیم» صادر کرد.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه ضمن محکوم کردن محاکمه کارگران نیشکر هفت تپه، بر این باور است که تشکل و اعتراض و تجمع حق مسلم کارگران است و این محاکمه چیزی جز محاکمه حق خواهی کارگران نیست و باید فورا ملغی شود.
همچنین روز سه شنبه 26 آذر آقای ران ازولد دبیرکل iuf طی نامه ای به ولی فقیه رژیم خواستار لغو پیگرد پنج کارگر شرکت نیشکر هفت تپه شد.
در نامه نوشته شده که «ما قاطعانه تمام اتهاماتی که به این فعالان سندیکایی وارد شده است را مردود می دانیم، از جمله اقدام علیه امنیت ملی و فعالیتهای غیر قانونی و غیره را محکوم می کنیم.»
به گزارش فعالان حقوق بشر و دمکراسی در ایران اتحادیه بین المللی کارگران ( آی. یو .اف ) طی جلساتی که کمیته اجرائی آن در روزهای 12 و 13 دسامبر 2008 برگزار نمود ، سندیکای کارگری شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه را به عنوان عضو این اتحادیه پذیرفت. آقای ران آزوالد دبیر کل اتحادیه بین المللی کارگران طی نامه ای که روز 15 دسامبر به سندیکای شرکت نیشکر هفت تپه ارسال نمود. در بخشی از این نامه آمده است:«خوشحالم که خیر مقدم بگویم به سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه به عنوان عضوی از اعضای آی یو اف و مشتاقانه منتظرم برای همکاریهای نزدیک در آینده با شما که از یکدیگر پشتیبانی کنیم که تمام اعضایمان از آن بهره ببرند.»
به گزارش سایت هفت تپه روز 30 آذر جلسه رسیدگی به اتهام پنج تن ازاعضای هیئت مدیره سندیکای نیشکرهفت تپه در محل دادگاه دزفول برگذارشد.
آقای وحید احمد فخرالدین وکیل پرونده درپایان این جلسه اعلام کرد که دادگاه درهفته آینده حکم فعالان کارگری هفت تپه را به او ابلاغ می کند و با ابراز امیدواری از نتیجه دادگاه گفت که احتمال برائت این 5 تن بسیار زیاد است.
آدرس وبلاگ سندیکای کارگران شرکت طرح نیشکر هفت تپه
http://7tapeh.blogfa.com
ارسال شده توسط M Tahani در ۱۰/۰۳/۱۳۸۷ ۰۶:۴۹:۰۰ بعدازظهر
سرمقاله
نیشتر آشوب سیاسی در حُکومت
منصور امان
از حُفره ساختاری انتخابات ریاست جمهوری، بُحرانی که رژیم ولایت فقیه در چنبره آن دست و پا می زند با همه ی ابعاد گوناگون خود به بیرون فوران کرده است. یک بار دیگر و در بزنگاه یک مُسابقه بُز کشی که جمهوری اسلامی مایل است آن را "انتخابات" بنامد و لاشه اش را صندلی ریاست قُوه مُجریه تشکیل می دهد، همه نقش آفرینان حُضور یافته اند تا نمایش دوره ای را بر زمین حقیقی و ناآرام به دست اجرا بگُذارند. شدت توجُه پذیر رقابت و همینگونه، حرارت و پافشاری هماوردان بر پروژه های خود برای "نظام"، به فشار مُقاومت ناپذیری که در پس این تلاشها به صورت فنر وار مُتراکم شُده و آن را به جلو می راند، چهره و بیان مادی داده است. بُحران عام اقتصاد و جامعه و بُحران خاص مُناسبات با آمریکا (که این نوشته بدان می پردازد)، دو نیروی مُحرکی هستند که جدال باندها و گرایشها را پیش می برند و راهکارها و تدبیرهایشان را شکل می دهند. سوخت و نیشتر هر آنکه اینک در میدان انتخابات ریاست جمهوری صف آرایی کرده و هر آنچه که به عُنوان سلاح و توشه با خود به همراه آورده، از این منبع تامین می شود؛ جوهری که به نزاع کُلی و دایمی زیر خیمه "نظام" بر سر قُدرت، هُویت مشخص می بخشد و اهداف و چشم اندازهای عناصُر درگیر در آن را از میان انبوه شُعارها و عبارت پردازیهای مُبهم، سر و ته شُده یا بُریده باز می شناساند.
مُناسبات با آمریکا
با اینکه دولت جدید آمریکا هنوز به صورت رسمی سُکان اداره اُمور در کاخ سفید را به دست نگرفته است اما نشانه هایی که جمهوری اسلامی به طور مُستقیم یا غیر مُستقیم از آن دریافت می کُند برای دریافت این حقیقت کافی به نظر می رسد که اُمید و سرمایه گُذاری روی چرخش سیاست ایالات مُتحده پس از پایان دوران بوش – چینی گشت و گُذاری دلپذیر اما مُدت دار در عالم پندار بوده است.
آقای اوباما در جریان رقابتهای انتخاباتی، موضوع تمرکُز بر دیپلُماسی و در این راستا مُذاکره مُستقیم با جمهوری اسلامی را به یکی از شاخصهای برجسته تمایُز روشهای سیاست خارجی خود از دولت بوش – چینی تبدیل کرده بود. این در حالی بود که رهبران وقت کاخ سفید هر گونه گُفتُگو با رژیم مُلاها را مشروط به اجرای قطعنامه های شورای امنیت کرده و بدین گونه مُذاکره را به ایستگاهی پس از آن مُنتقل ساخته بودند. از این رو، اعلام آمادگی آقای اوباما برای مُذاکره، در چشم و نظر رهبران جمهوری اسلامی مفهوم دیگری جُز به رسمیت شناخته شُدن وضعیت موجود از سوی وی و چیدن مُناسبات با آنها از این نُقطه نمی توانست داشته باشد.
هنگامی که آقای اوباما در میانه آذر ماه تصور خود از مُذاکره با جمهوری اسلامی را تشریح کرد، دوران کوتاه فُرجه فرضی نیز به پایان رسید تا جای خود را به دور جدید و تهدیدآمیز تری از چالش بدهد. رویکرد دولتمرد آمریکایی تا آنجا که به تکرار محورهای تعریف شُده استراتژی امنیت ملی ایالات مُتحده پیرامون تهدید جمهوری اسلامی و اجزای ثابت آن همچون پُشتیبانی از تروریسم، خرابکاری در روند صُلح خاورمیانه و تلاش برای دستیابی به سلاح کُشتار جمعی بر می گشت، هنوز نمی توانست بر گرایش تاکتیکی مُذاکره سایه بیاندازد. اما آن گاه که او از ادامه سیاست چُماق و هویج در برابر رژیم مُلاها خبر داد و مُذاکره را ابزاری برای انتقال فراخوان به توقُف تهدیدات با دو گُزینه به زبان خوش یا به زور تعریف کرد، چراغ جادویی که رهبران جمهوری اسلامی با اشتیاق به آن دست می مالیدند، جن خود را بیرون داد تا آنها را با موجودی روبرو کُند که به نظر نمی رسید قصد داشته باشد آرزوهای آنها را از لبشان بخواند و برآورده سازد. از این زاویه می توان به جمهوری اسلامی حق داد که از تفاوتهای جُزیی بین سیاست خارجی آقایان بوش و اوباما در برابر خویش دست به شکایت بردارد.
آقای اوباما همچون آقای بوش احتمال دستیابی جمهوری اسلامی به جنگ افزار هسته ای را موضوعی پذیرش ناپذیر و به مفهوم دیگر، مُعامله ناپذیر می داند. وی نیز به سان همتای پیشین خود مایل نیست هیچ گُزینه ای و از جُمله توسُل به زور را از روی میز بردارد و در نهایت او هم در حالی که کشورش نیروی نظامی رسمی جمهوری اسلامی را در لیست تروریستی خود ثبت کرده است، خویشتن را مُتعهد به پیشبُرد "جنگ علیه تروریسم" می داند.
با این وجود، خبر خوب برای جمهوری اسلامی این است که ارزیابی آن مبنی بر جُزیی بودن تفاوتهای رویکرد آقای اوباما و دُکترین بوش – چینی، واقعیت ندارد و این اختلافها به هیچ وجه سطحی و غیر مُهم نیست و خبر بد آن که، تمایُز در این نُقاط به زیان "نظام" عمل می کُند.
سیاست خارجی دولت جدید آمریکا
نُقطه عزیمت مُشترک دولت جدید و پیشین آمریکا، استراتژی فرا حزبی امنیت ملی این کشور و به بیان دیگر، نخُست تعریف ایالات مُتحده از جایگاه جهانی خود و سپس آماجها و چالشهایی است که بر سر راه آن قرار گرفته است. این چارچوبی است که طبقه مُمتاز سیاسی و بوروکراسی دولتی آن، مُستقل از تابلوی حزبی که حمل می کُند، تحت آن حوزه و برنامه ی عمل خود را می یابد. بنابراین، محورهای تمایُزی که سیاستهای رییس تازه کاخ سفید را از همتای قبلی اش باز می شناساند، در نگاشتن خُطوطی است که مسیر حرکت در چارچوب یاد شُده و براساس اهداف آن را ترسیم می کُند.
برخلاف آقای بوش، رییس جمهور جدید آمریکا، یکجانبه گرایی را بهترین ابزار برای تامین هژمونی آمریکا در نظم نوین جهانی نمی داند و دخالت دادن شُرکای استراتژیک (اُروپا) و دوره ای (چین – هند) در شکل دهی و پیشبُرد پروسه هایی که به این هدف می انجامد را پیشنهاد می کُند. این ارزیابی مُبتنی بر بیلان سیاست انزوا گرایانه دولت بوش – چینی و هزینه ابزارهای یکجانبه گرایانه آن است که نتایج و تاثیرات خُرد کُننده ای بر اتوریته ایالات مُتحده در پهنه بین المللی بر جا گُذاشت. بر این اساس، سیاست مزبور یک پاسُخ و رهیافت پراگماتیستی به مساله هژمونی و امکانات تامین آن است بدون آنکه هیچیک از تهدیدهایی که آمریکا مُتوجه خود می بیند را کنار بگُذارد و نیز بدون آن که فُرصتهایی که تهدیدهای مزبور برای به کُرسی نشاندن هژمونی این کشور به وجود می آورد را نادیده گیرد. اقدام اجتناب ناپذیر در این راستا، تغییر در استراتژی برخورد با چالشهاست و نه آن گونه که رهبران رژیم مُلاها آرزو می کردند، جارو کردن آنها زیر فرش. مُهمترین ویژگی این خط مشی در دوران چندجانبه گرایی، تک پایه ای نبودن و مشروط نشُدن موفقیت آن به امکانات و منابع ایالات مُتحده به گونه انحصاری است.
ابزارهای اصلی سیاست مزبور، گُسترش همکاریهای آمریکا با سازمانها و نهادهای بین کشوری و کُنوانسیونها و پیمانهای ناشی از آن، بازسازی و تقویت ناتو بر پایه ویژگی همگرایی و چشم پوشی از ایده ی موقعیت انحصاری ایالات مُتحده در نظم جهانی و منافع آن است. آثار تغییر رویکرد آمریکا به صورت مُشخص در برخورد فعال با طرح "خاورمیانه بُزُرگ" و مسایل روی میز آن (ایران، افغانستان، عراق، فلسطین، لُبنان) و در مجموع به صورت تقویت پروسه های سیاسی و اقتصادی بر پایه شراکت و دخیل ساختن مُتحدان خود به نمایش در خواهد آمد. ابزار نظامی به عُنوان فاکتور کلیدی در شکل دادن به جایگاه آمریکا به مثابه تنها ابر قدرت موجود، همچنان نقش خویش را حفظ و از این جایگاه پاسداری خواهد کرد. اما برخلاف دوره ی قبل که هر دو پای استراتژی تامین هژمونی آمریکا را تشکیل می داد، اینک به مُکمل سیاست چندجانبه گرایی و به عُنصر چشم پوشی ناپذیری که دیپلُماسی مُبتنی بر آن را قابل تبدیل به واقعیت می کُند، تغییر کارکرد می یابد.
آثار این سیاست بر رژیم مُلاها
برای جمهوری اسلامی تهدید واقعی سیاست جدید آمریکا از جهت گیری مُشارکتی آن سرچشمه می گیرد. پیام سیاست مزبور به طرفهای خارجی رژیم مُلاها این خواهد بود که بُحران جمهوری اسلامی دیگر یک پروژه آمریکایی نیست و واشنگتن نه فقط پیرامون راههای تخفیف یا چیرگی بر آن بلکه، بر سر منافع کُلی راه حلها هم حاضر به گُفتُگو است. این رویکرد، امکانات و ابزارهای فشاری که تاکُنون به علت روشن نبودن چگونگی تقسیم منافع و قرار گرفتن در خدمت تقویت یک سویه موازنه بین المللی به سود آمریکا به صورت مُنفعل یا نیمه فعال در کنار بُحران حرکت می کرد را به میدان می آورد یا به گونه موثرتری اجرایی می کُند.
دخیل ساختن کشورهای حاشیه خلیج فارس و عربی در این پروسه که با نشست گروه 1+5 در نیویورک به مرحله عمل درآمد، گُستره ای که سیاست مزبور در آن به حرکت درآمده را به خوبی نشان می دهد. در این راستا، فقط تحریمهای اقتصادی نیست که میزان فشار بر حُکومت جمهوری اسلامی را به درجه تحمُل ناپذیری افزایش می دهد بلکه، هویجهای پیشنهادی نیز خود کارکردی برابر با تهدیدهای دوچندان می یابد.
هنگامی که آمریکا از طریق مُشوقهای اقتصادی و گُشودن راه جمهوری اسلامی برای شرکت در سازوکارهای بین المللی مانند سازمان تجارت جهانی، گُزینه ای محکمه پسند را در برابر دست کشیدن آن از بُحران آفرینی ارایه می دهد، در حقیقت رژیم مُلاها را در برابر یک تصمیم سیاسی در مُورد ادامه یا توقُف بازی و مُتحدان خود را در مُقابل یک تصمیم توجیه پذیر امنیتی در صورت ثابت ماندن تهدیدها قرار می دهد. این امر فشار سیاسی بر دستگاه قُدرت جمهوری اسلامی را به صورت رقابت ستیزه جویانه باندها و گرایشهای گوناگون آن برای به کُرسی نشاندن پاسُخ خود به شرایط موجود و به واسطه آن، حفظ یا کسب قُدرت، مُنتقل می کُند.
بنابراین شگفت آور نیست که در کانون همه ی مُشاجره ها و جدالها زیر خیمه "نظام"، تصمیم سیاسی در باره استراتژی و جهت گیریهای کُلی نهُفته شُده است. همچنین روشن است که مُعامله با طرفهای خارجی بر اساس سیاست جدید اما توسط نمایندگان سیاست گُذشته، نه برای آمریکا و نه مُتحدان اُروپایی آن قابل قبول و اعتماد برانگیز است. پدیدار شُدن ترکیب و گروهبندی ای گرد میز مُذاکره که میلیتاریسم مُداخله گرایانه و بُحران سازی، بند ناف آن به قُدرت محسوب می شود، بهترین نشانه جدی و پایدار بودن رویکردی که روی کاغذ تعهُد داده می شود، نیست. در این رابطه راه حل بخشهایی از دستگاه قُدرت که بر آن نام "دولت ائتلافی" یا "دولت نجات ملی" گُذاشته شُده، تنها برای گرد کردن مُشکل است و این ناهمگونی را برطرف نمی کُند. گره گاه اصلی که همه راه ها دیر یا زود با آن تلاقی می کُند، "رهبر" و ساختار توتالیتر سیاسی - مذهبی جمهوری اسلامی است. اگر چه وزیر دفاع دولت فعلی و آینده آمریکا، آقای گیتس اطمینان داده است که کشورش سیاست تغییر رژیم را در برنامه خود ندارد اما هم آیت الله خامنه ای و هم اجزای "اصولگرا" و "اصلاح طلب" "نظام" به خوبی درک می کُنند که در صورت وُرود به این پروسه، نه حُکومت بلکه، طبقات و اقشاری که بر آنها فرمان می راند نفع برندگان اصلی خواهند بود.
ارسال شده توسط M Tahani در ۱۰/۰۳/۱۳۸۷ ۰۶:۲۵:۰۰ بعدازظهر
برچسبها: نیشتر آشوب سیاسی در حُکومت